Nyhedsbrev Juli 2023

Kære havelejere

 

Så kom sommervejret endelig og det er vi mange der har glædet os til, men det kan også give meget tørstige haver. Det kan anbefales at investere i en regnvandstønde til opsamling af vand på de våde dage. Der er til mange vandinger i sådan en. De behøver ikke at være dyre. Man kan få en 210 liter tønde til under 400 kr.

Hækklipning mm.

Husk at alle hække skal klippes inden udgangen af juli måned.

Hækken ud mod vejen skal dog klippes 2 gange i år. Første gang inden udgangen af juni. Så hvis du ikke er kommet i gang, er det tid nu. Hækken ud mod vejen må max rage 30 cm. ud fra skellet og være max 1,20 meter høj.

Hvis du har et træ, der rager ud på vejen, skal du sørge for at frihøjden over kørebanen er 4,20 meter. Det hænger sammen med at slamsugerne skal kunne komme rundt på vejene, når de skal tømme tankene.

Hvis du er i tvivl, kan du under paragraf 16a og 16b se alle fællesreglerne for vedligehold af haverne.

 

Fællesspisning

Vi må desværre aflyse fællesspisning den 22. juli i denne omgang.

 

Storskrald:
Der er storskrald den 1. juli kl. 8.00 – 11.30.  på trailerpladsen. John vil igen stå på trailerpladsen og tage imod jer alle. Hvis I er svagt gående eller af andre årsager ikke selv har mulighed for at aflevere det på pladsen, kan I kontakte Mini fra have 503 på tlf.nr. 25 39 54 26 -og så vil han hjælpe jer. HUSK det er kun haveaffald på max 1 meter.

 

Udlejning af fælleshuset – ledige datoer.

Da vi har haft nogle aflysninger her i sommer, står vi nu med 2 ledige weekender, hvor lokalerne i Granlyst ikke er udlejet. Den drejer sig om weekenderne den 21.-23. juli, og den 4.- 6. august. Det er lidt usædvanligt for sæsonen, så skynd dig, hvis du står og skal bruge lokalerne til en sommerfest.

 

Fugleskydning:
Fugleskydning er i år rykket til den 12. august. I den forbindelse vil bestyrelsen i ugerne op til arrangementet traditionen tro komme rundt i haverne og sælge lodder. Lodder kan også købes i torsdagsbaren.

Skytterne køber ret til at skyde på selve dagen. Til hvert skud skytterne afgiver, knyttes til 1 vilkårligt lod. Det lod, som er knyttet til det skud der nedlægger fuglen, bliver den nye fuglekonge/dronning. Der vil også være sidepræmier, som kan vindes i forbindelse med nedskydninger af dele af fuglen.

Når arrangementet starter, henter alle sidste års fuglekonge/dronning i dennes have og fuglekongen/dronningen blive kørt i karet til foreningshuset fulgt af alle deltagerne til fugleskydning. Sidste år fuglekonge/dronning skal skyde det første skud.

Ræveskydning:
Til børnedagen den 13. august bliver sidste års rævekonge/dronning hentet og kørt i karet og igen fulgt af alle deltagerne til foreningshuset. Der er så indskrivning for alle de børn, som skal skyde. På børnedagen skyder børnene og den, som skyder ræven ned, bliver foreningens nye rævekonge/dronning. Til børnedagen er der tradition for at være aktiviteter for børnene, det kan være f.eks. være en hoppeborg, og tombolaerne kører igen, som til fugleskydning.

Begge dage er der opsat pølsevogn med salg af pølser, ribbenssandwich mv. Der er selvfølgelig også mulighed for at købe drikkevarer i baren, samt købe lodder i tombolaen.

Skorstensfejeren

Det er tid til den årlige skorstensfejning i HF. Granly.

Skorstensfejeren kommer i uge 27. Hver enkelt haveejer vil få besked om dato og tidspunkt på SMS eller mail.

 

Sankt Hans

Bålet blev desværre aflyst i år, da vi i bestyrelsen vejede det ikke ville være forsvarligt at brænde af. Men Granlyst var åbent og folk kom og hyggede, fik en grillpølse og noget koldt at drikke.

 

Nye havelejere:

I juni er der kommet nye havelejere i haverne 142, 205, 315, 536 og 1. juli også i have 132. Der kommer flere nye til i den kommende tid.

 

 

Mange sommerhilsner fra bestyrelsen.

HF Granly

H/F Granly er grundlagt 1951
– en haveforening med smukke haver, masser af glade havelejere, stort sammenhold og masser af aktiviteter.

Med venlig hilsen

Formanden

Favorit nyheder
Hurtig links